NO PENDAFTARAN SYARIKAT :-IP0272376-D
Thursday, November 12, 2009
Wednesday, November 11, 2009
Wednesday, November 4, 2009
TEMPAHAN TERBARU
300 BIJI BUN PELBAGAI PERASA DARI PIHAK JASA TELUK INTAN...
UNTUK MAJLIS CERAMAH SATU MALAYSIA
TQ ATAS SUPPORT ANDA...
UNTUK MAJLIS CERAMAH SATU MALAYSIA
TQ ATAS SUPPORT ANDA...
JOM TRY...
BISKUT ALMOND ROSES
RM15.00 UNTUK 50 BIJI
TEMPAHAN BOLEH DI BUAT AWAL..SEMINGGU SEBELUM AMBIK ODER
REGA BOLEH DI RUNDING KALAU AMBIK BANYAK...KITA KASI DISKUAN..
APA TUNGGU LAGI..HUBUNGI SAYA :- ATEI - 013444618
Tuesday, November 3, 2009
KEK KEJU AIS KRIM
BAHAN-BAHAN:
300 gm biskut digestive (dihancurkan)
100 gm mentega (dicairkan)
250 gm krim keju
160 gm gula halus
100 gm dadih perisa buah-buahan 1 camca besar serbuk agar-agar
150 ml sirap nanas
200 gm nanas berkaleng (didadu halus)
500 ml aiskrim perisa vanila
CARA-CARA :
Gaul biskut dan mentega, ratakan pada dasar tin spring form 20 cm. Simpan di dalam peti sejuk selama 20 minit.
Putar krim keju bersama gula hingga gebu. Masukkan dadih, pukul rata. Ketepikan.
Jerang serbuk agar-agar bersama sirap nanas hingga agar-agar larut. Masukkan di dalam bancuhan krim keju dan putar rata.
Bubuh pula nanas dan aiskrim, kacau sebati. Tuang adunan di atas lapisan biskut. Tutup kemas dan biar di dalam peti sejuk semalaman.
300 gm biskut digestive (dihancurkan)
100 gm mentega (dicairkan)
250 gm krim keju
160 gm gula halus
100 gm dadih perisa buah-buahan 1 camca besar serbuk agar-agar
150 ml sirap nanas
200 gm nanas berkaleng (didadu halus)
500 ml aiskrim perisa vanila
CARA-CARA :
Gaul biskut dan mentega, ratakan pada dasar tin spring form 20 cm. Simpan di dalam peti sejuk selama 20 minit.
Putar krim keju bersama gula hingga gebu. Masukkan dadih, pukul rata. Ketepikan.
Jerang serbuk agar-agar bersama sirap nanas hingga agar-agar larut. Masukkan di dalam bancuhan krim keju dan putar rata.
Bubuh pula nanas dan aiskrim, kacau sebati. Tuang adunan di atas lapisan biskut. Tutup kemas dan biar di dalam peti sejuk semalaman.
**ihsan dari resipi.net
Sunday, November 1, 2009
PENGLIBATAN ULFA deli DALAM KUSPIDL
Kami ULFA deli banyak melibatkan diri dalam program yang di anjurkan oleh pelbagai persatuan, antaranya kami aktif dalam Kelab Usahawan Sosial (KUSPDIL) di bawah bimbingan Pusat Internet Desa. Kelab ini banyak membantu kami dalam menggunaan dan pembelajaran ICT seperti tunjuk ajar dalam pembinaan blog dan Digital Story Telling (DST).
Selain itu KUSPIDL juga membantu kami mempromosikan produk di merata tempat. Antaranya baru-baru ini mereka telah membawa produk ULFA deli ke Bota Kanan sempena Karnival KedaiCom dan juga Progaram Halaqah unjuran TV9. Alhamdulillah hasil usaha kami dan KUSPIDL hasil jualan produk amat memuaskan. Selain itu kami juga pernah menyertai program E-Services Fasa 3 yang di anjurkan oleh KUSPIDL. Di mana banyak ilmu yang kami perolehi semasa mengikuti bengkel tersebut. Kami di ajar cara menjual produk secara online melalui e-kedai (Portal PID), belajar melalui online, Agri Bazar, E-bay dan sebagainya. kami ULFA deli berasa amat bertuah kerana kami terpilih di kalangan usahawan yang lain untuk menyertai program tersebut.
Semoga di hari yang akan datang adalah kiranya PID tidak melupakan ULFA deli dalam mengikuti apa sahaja program di bawah anjuran PID dan KUSPIDL.
Labels:
KELAB USAHAWAN SOSIAL
Subscribe to:
Posts (Atom)